Skip to content

Risk değerlendirmesi ne sağlar, ne kazandırır?

1- İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu ve ilgili mevzuatın gerekleri yerine getirilmiş olur.
2- İnsani ihtiyaç ve haklara, saygılı bir çalışma ortamı için çaba harcandığı somut olarak gösterilmiş olur.
3- İş sağlığı ve güvenliğine yönelik mevzuatımızda belirtilen tüm hususların teknik ve hukuki yönden yapılması için yönlendirici girişimlerde bulunulmuş olunur.

4- Yapılacak iyileştirme çalışmalarının aciliyet ve önem sırası belirlenmiş olur.
5- İşveren / işveren vekilleri karşı karşıya kalınan mesleki riskler konusunda bilgilendirilmiş olur ve bu şekilde işyerinizde pozitif İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün oluşmasına katkıda bulunularak, sağlığı ve güvenliğine önem veren bilinçli ile çalışanların sayıları artmış olur.
6- İş kazası ve meslek hastalıkları ile bunlara bağlı işgücü ve işgünü kayıpları minimize edilmiş olur.
7- Tazminat, tedavi ve rehabilitasyon maliyetleri kontrol edilmiş olur.
8- OHSAS 18001 vb. gibi uluslararası çalışma standartları, çağdaş işletmecilik normlarına ve kodlarına uygunluk sağlanmış olur.
9- Daha güvenli ve ergonomi koşullarını karşılayan bir çalışma ortamı oluşturularak, çalışanların motivasyonu ve iş memnuniyetleri artırılmış ve aidiyet duyguları güçlendirilmiş olur. İşgücü verimliliği arttırılır.
10- Toplumsal sorumluluk gereği yerine getirilirken şirket imajı güçlenir.
11- Sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak üzere tahsis edilen kaynakların bir maliyet unsuru değil, bir “yatırım” olacağı ortaya konmuş olacaktır.
12- İdari para cezalarının işverence ödenmesi engellenmiş olur. (İSG Kanunu – Madde 26 /ç: Kanunun 10. maddesinin 1. fıkrası uyarınca )

 

CyhnGÜNEY OSGB olarak, risk değerlendirmesi hizmet sürecimiz:

a.) İş güvenliği uzmanlarınca üretim sahalarının bölüm ve noktasal bazlı olarak kapsamlı gezilmesi
b.) Güvensiz hal ve hareketlerin fotoğraflanması
c.) İşyerinizle ilgili ölçümler, periyodik kontroller, tutanaklar vb. gibi dokümantasyonların incelenmesi
d.) Çalışanların ve yeni kanun uyarınca çalışan temsilcilerinin görüşlerinin alınması. İşyerinizdeki yangın riski taşıyan bölgelerin, çevre işyerlerinden kaynaklanan ve işyeriniz için risk oluşturabilecek etkenlerin belirlenmesi ve tanımlanması,
e.) Her bir risk için çalışma ortamı ve iş akışı doğrultusunda “Riskin Oluşma Olasılığı” ve “Riskin Şiddeti” çerçevesinde 5×5 Matrisi uyarınca derecelendirilmesi ve “Risk Skorlarının” belirlenmesi,
f.) Belirlenen risk skorlarının kategoriler halinde sınıflandırılması,
g.) Risk Değerlendirmesi ‘ne yönelik “Acil Eylem Planı’nın kabul edilemez ve dikkate değer riskler için ortaya çıkarılması.
h.) Hazırlanan risk değerlendirmesi raporu doğrultusunda, işyeriniz yönetimine yapılacaklar ve izlenmesi gereken rotaya yönelik bilgilendirme eğitimi verilmesi.

 

× Sizlere nasıl yardımcı olabilirim?